LOADING
Za. 27 mei 2023 – 21:00
27/05

Our Voices - Concert (21u)

Op zoek naar muziek in de stemmen om ons heen

Een zoektocht naar de muzikaliteit van de menselijke stem, in een expositie overdag en een concert in de avond worden werken tentoongesteld die een inzicht geven in deze veelzijdige klankwereld.

In het Our Voices-project gaat Wytze Minne de Swart op zoek naar de muzikaliteit de gesproken stem. Overdag zijn er bij de expositie meerdere interactieve installaties te zien en te beleven. Hierbij wordt de bezoeker uitgedaagd om eens te luisteren naar een stemgeluid zonder afgeleid te raken door de betekenis van de woorden, maar puur op de melodie, harmonie, frasering en muzikaliteit van de stem te letten.

's Avonds ontdek je bij het concert nog meer van de veelzijdige klankwereld die bij het stemgeluid hoort. Wytze speelt zelf meerder recente solowerken rondom het thema en een ensemble bestaande uit viool, saxofoon, zang en twee bewegingskunstenaars voeren een werk uit vanuit de sensatie van hoe stemmen worden gehoord vanuit de baarmoeder.

Wytze Minne de Swart is saxofonist, componist en maker. In zijn werk gebruikt hij vaak elektronica. In 2020 studeerde hij af aan the Royal Northern College of Music in Manchester en hij studeert momenteel Live Electronic music aan het Conservatorium van Amsterdam.

Wytze Minne de Swart - Saxofoon en elektronica
Aina Font - Saxofoon
Ju Younglee - Zang
Shana Brown - Viool
Janne Groen - Bewegingskunstenaar
Patrick Baya - Bewegingskunstenaar

Daarnaast wordt ook het werk 'I don’t see faces in my dreams’ uitgevoerd, een performance die experimenteert met stem en beweging.

Uitgevoerd door:
Jón Ralfson, Muziek
Jovana Petrovska, beweging
Isa Almuth Schmidbauer, beweging, tekst en concept

Photo: Zsolt Szederkényi

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!