LOADING
22/04/2020

Persbericht: Splendor opent op 1 juni (i.p.v. 20 mei)

Naar 1 juni in de agenda


Zie hieronder of hier als PDF, het persbericht zoals verzonden op 22 april 2020.


Persbericht.

Goed nieuws: Splendor heropent op woensdag 20 mei, op een intelligente manier Het publiek en de musici van Splendor missen elkaar vreselijk. Helemaal in deze moeilijke tijd merken we pas echt goed hoe we door de muziek met heel erg veel mensen verbonden zijn, onze mailbox begint zo langzamerhand uit te puilen van de mooie en lieve berichten van mensen die normaal gesproken naar de concerten in Splendor komen. En juist daarom kunnen we niets anders doen dan binnen de geldende veiligheidsmaatregelen muziek te maken voor mensen: LIVE, in Splendor!

20 mei  Op woensdag 20 mei 2020 is er in Splendor de hele dag een estafette van kleine solo concerten in onze drie zalen met een uitgekiend en vooral ook veilig routeplan voor het lucky-few-publiek. Wie van de 50 Splendormusici er spelen, en wat en hoe laat laten we zo spoedig mogelijk weten.

Wees welkom in de zalen van Splendor én online  Omdat we natuurlijk niet de gebruikelijke aantallen mensen kunnen ontvangen wegens de maatregelen, zorgen we er voor dat iedereen ook thuis mee kan luisteren en kijken via ons Youtube kanaal. Ook hiervoor zijn binnenkort kaarten te bestellen via de website.

Over Splendor  In september 2013 opende het onafhankelijk muziekhuis Splendor haar deuren aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 116 in Amsterdam, hartje centrum. Daarmee ging een droom in vervulling voor de 50 musici die Splendor runnen: een eigen plek waar zij dag en nacht kunnen repeteren, experimenteren en concerten geven. Hun lijfspreuk ‘Kom dichter bij de muziek’ moet je (in normale tijden…) letterlijk nemen: de afstand tussen publiek en musici is geheel verdwenen. Iedereen gaat door dezelfde deur naar binnen en drinkt een drankje aan dezelfde bar. Op 20 mei vinden we daarvoor, tijdelijk, een nieuwe, gepaste vorm!

Wie zijn in 2020 de musici van Splendor?  Splendor wordt gerund door 50 professionele topmusici uit alle hoeken en gaten van de internationale muziekwereld. Splendor richt zich dan ook niet op één bepaalde muziekstijl. Het spectrum gaat van klassiek naar jazz en van westerse naar oosterse muziek. De Splendor-musici laten zich niet leiden door de vastgeroeste tradities en regels van de normale concertpraktijk. Mede hierom is een snelle heropening op 20 mei mogelijk.

Klik hier voor de actuele lijst van Splendormusici.

Info over Splendor, de musici en de programma’s: https://www.splendoramsterdam.com Facebook: https://www.facebook.com/splendoramsterdam Youtubekanaal: https://www.youtube.com/podiumsplendor  Info over het lidmaatschap: https://www.splendoramsterdam.com/lidmaatschap-splendor

Klik hier voor de link naar woensdag 20 mei in de agenda. Hier staat meer informatie over het programma, tijden, tickets, etc.

More news →