LOADING


Cellist en Artist-in-Residence bij de muzikale ontdekplek in Amsterdam

Artist-in-Residence bij Splendor zijn is pure liefde! De mensen, de akoestiek, de mogelijkheden… Ik voel me als een kind in een snoepwinkel. Ik ben celliste, improvisator, componiste, uitvinder van nieuwe instrumenten en klankmakers… en vooral zeer rusteloos. Misschien heb ik wel gewoon ADHD.

Ik hoop alle Splendormuzikanten te leren kennen die ik nog niet heb ontmoet, en samen over nieuwe projecten te dromen. Ik zal gaan samenwerken of de boel juist komen verstoren, en nieuwe en oude werken voor cello en vrienden presenteren. Zo zullen de fantastische Claron McFadden en ik “Stornelli Storti” (Distorted Street Songs) spelen; zullen jazzbassist Joelle Leandre (Parijs), John Kenny (Edinburgh) en ik samen gaan spelen en zingen; zal Biliana Vouchkova (Berlijn) de viool openscheuren; zal Rolf Hind (UK) gaan dansen tussen het sensuele en het sublieme; zullen Splendor’s eigen Maarten Ornstein en David Dramm deel uitmaken van componisten-profielen met twee strijkwerken die voor mij werden geschreven; en zullen Rozalie Hirs en ik haar poëzie laten samenkomen met mijn improvisaties… En dat is nog maar het begin. Allemaal unieke bonbons! Kom, ontmoet, en proef de muziek!


'Ik voel me als een kind in een snoepwinkel. Ik ben celliste, improvisator, componiste, uitvinder van nieuwe instrumenten en klankmakers… en vooral zeer rusteloos. Misschien heb ik wel gewoon ADHD.'
Frances-Marie Uitti