LOADING
11/02/2019

Johan Dorrestein in Splendor Geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

Afgelopen zondag 10 februari reikte Rob Metz, burgemeester van Soest, namens Zijne Majesteit de Koning, een Koninklijke onderscheiding uit aan onze Johan Dorrestein, die naast zakelijke directeur van de Cello Biennale ook al jaren een onzichtbare, maar onmisbare drijvende kracht achter Splendor is.

Johan is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

“Johan is komend seizoen 40 jaar actief in de culturele sector, met name op het vlak van de podiumkunsten. Hij startte als klassiek gitarist bij het Amsterdams Gitaartrio. Vanaf het begin van zijn carrière toonde hij een grote cultureel-maatschappelijke betrokkenheid. In de loop van de jaren heeft hij als musicus, zakelijk directeur, bestuurder en raadgever zijn brede palet van talenten en kwaliteiten op zeer ruimhartige wijze ingezet voor de samenleving. Naast zijn eigen bijdragen vanuit formele functies bij culturele instellingen staat hij ook ruim vier decennia vele individuele musici, ensembles en initiatieven onbezoldigd bij voor kortere of langere perioden. Hij wordt gezien als een cultureel-maatschappelijke verbinder met een diepgewortelde betrokkenheid bij de medemens en sociale thema’s in de samenleving."
— Burgemeester Rob Metz

De uitreiking vond plaats in de grote zaal van Splendor tijdens een Benefiet Concert voor Musicians Without Borders, dat georganiseerd werd in samenwerking met Art connects People, Splendor, Marco Polo, Nederlands Blazers Ensemble - NBE en de Cello Biënnale Amsterdam.

Foto: Leander Lammertink