LOADING

KOM DICHTER BIJ DE MUZIEK

Midden in het centrum van Amsterdam, vind je Splendor: een club voor alle soorten muziek, verzonnen en opgericht door 50 topmusici en hun publiek. Splendor is een ontmoetingsplek, een clubhuis, een podium, een muzikaal laboratorium en nog veel meer.  

Splendor wordt mogelijk gemaakt door 50 musici, 1300 leden en 25 vrijwilligers

Het idee

Een groep van ondernemende musici, componisten en kunstenaars had in 2010 een plan: investeren in een plek waar alles mogelijk is, een muzikaal laboratorium waar kunstenaars elkaar en hun publiek ontmoeten en inspireren. In september 2013 opende Splendor haar deuren voor musici en publiek. 

Missie

Splendor is een culturele vrijplaats, waarin podiumkunstenaars onafhankelijk van overheid en politieke instanties kunnen maken waarvan zij vinden dat mensen dat moeten kunnen zien, voelen en horen.

Splendor richt zich dan ook niet op één bepaalde muziekstijl. Het spectrum gaat van klassiek naar jazz en van westerse naar oosterse muziek.

Musici en publiek komen dichter bij elkaar; ze gaan door dezelfde deur naar binnen en treffen elkaar in dezelfde bar. Naast concerten zijn er ook openbare repetities, masterclasses, workshops en activiteiten voor kinderen. Iedereen is welkom. Om dit te versterken kunnen de evenementen op ieder moment van de dag plaatsvinden. 

De musici

Splendor wordt gerund door 50 professionele topmusici uit alle hoeken en gaten van de internationale muziekwereld. De Splendormusici investeerden allemaal mee, geven minimaal één keer per jaar een concert voor Splendorleden en werken mee bij grotere evenementen. In ruil daarvoor is het gebouw het hele jaar door, 24/7 beschikbaar voor muzikale ontdekkingen.

De leden

Het belangrijkste onderdeel van het succes van Splendor is dat we het samen doen met de Splendor-leden. Voor € 120 per jaar kunnen onze leden gratis naar de 50 Ledenconcerten, voor alle overige concerten krijg je als Splendorlid korting. 

Het gebouw

Splendor is gevestigd in een voormalig badhuis, dat werd gebouwd in de jaren 20 met de stijlkenmerken van de Amsterdamse School. De voormalige mannen- en vrouwenbadlokalen zijn verbouwd tot Grote en Kleine Zaal. In de kelder zijn er een oefenruimte, een opnamestudio en een strijkstokkenwerkplaats. Ook de prachtige zolder wordt intensief gebruikt voor repetities, meetings of kleine concerten.

Hoe het begon: