LOADING
Za. 14 oktober 2023 – 20:00 Koop tickets
Julija Hartig
presenteert LEDENCONCERT:
14/10

Francien Schatborn & Julija Hartig

Viool & altviool, werken van Bach tot Wieniawsky

In dit ledenconcert van violiste Julija Hartig (winnaar Edison Klassiek 2023) bijzonder repertoire voor viool en alviool met werken van onder meer Bach, Mozart, Sibelius, Wieniawsky en Martinu. Julija en Francien spelen al jaren met veel plezier samen in talloze bezettingen: in het Radio Filharmonisch Orkest, in Roctet, in verschillende kamermuziek ensembles en natuurlijk als duo.

Julija Hartig werd in Joegoslavië geboren en kreeg haar eerste vioollessen op vijfjarige leeftijd. Als jong talent won ze verschillende prijzen. Julija studeerde viool aan de Academie van de Kunsten in Novi Sad (Joegoslavië). Nadat ze deze opleiding had afgesloten, kreeg ze een aanstelling als assistent van haar voormalige docent E.A. Chugaeva aan hetzelfde conservatorium. Sinds 1994 woont Julija in Nederland. Ze studeerde verder aan het Rotterdams Conservatorium bij Ilya Grubert en aan het Utrechts Conservatorium bij K. Wataya, waar ze ze cum laude afstudeerde. Julija soleert regelmatig met verschillende orkesten, zoals het Radio Kamer Filharmonie, Radio Symfonie Orkest van Belgrado en St. Georges Strings. Julija is verbonden als eerste violiste aan Radio Filharmonisch Orkest en is lid van meerdere kamermuziek ensembles zoals het Duo Hartig-Broekhans, The Hungry Gods, ROctet en Ensemble Rei. Zij is een van de musici van Splendor en co-initiator van collectief LUDWIG. Julija Hartig bespeelt een viool van Jean-Baptiste Vuillaume, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Francien Schatborn, ook Splendormusicus, studeerde altviool bij Jürgen Kussmaul aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 1995 cum laude afstudeerde. In 1994 ontving zij de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw samen met pianiste Jeannette Koekkoek, met wie zij een vast duo vormde en twee succesvolle duo cd’s uitbracht. Francien Schatborn is sinds 1995 1e solo-altist van het Radio Filharmonisch Orkest. Zij is tevens een veelgevraagd en actief kamermusicus, die deel uitmaakt van Roctet en het Hermitage kwartet. Bij verschillende orkesten werd zij als soliste uitgenodigd, waaronder het Radio Kamerorkest, het Noord-Hollands Philharmonisch, Holland Symfonia, het Nederlands Studenten Orkest en haar eigen orkest, het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds 2013 is Francien als hoofdvakdocent altviool verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij bespeelt een Maggini altviool uit 1610.

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven van structurele subsidies, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je alsnog meer dan welkom in het clubhuis.

Tickets

Leden Gratis
Ticket €16.50
CJP/Stadspas (groene stip)/Studenten €9.50
Leden Gratis
Introducé 2023 Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?

Kom ook!