LOADING
Zo. 26 mei 2024 – 15:00
Aisling Casey
presenteert:
26/05

Idomeneo - Koning van Kreta

Een meeslepend verhaal over liefde, opoffering en goddelijke vergelding

Deze muzikale vertelling van de opera ‘Idomeneo’ biedt een verfrissende en eigentijdse uitvoering van één van Mozart's grote klassiekers. Het verhaal is geïnspireerd op de bewerking van Frank Groothof en zal worden uitgevoerd door het Fika Kwintet in combinatie met verteller en tenor Milan de Korte en soprano Levy Pletting.

Het Fika Kwintet neemt een dynamische rol aan door op het podium het verhaal te ondersteunen op muzikale én visuele wijze. In samenwerking met Milan en Levy worden de grenzen tussen klassieke muziek, opera en muziektheater doorbroken.

“Poseidon! De God van de zee. De god van eb en vloed, van de schipbreuk. De god van kotsen over het dek. De god van de mist over het water. De god van de rolmops, de bokking, de walvis, de wijting, de schol, de scholen met haring, de kerken vol huilende vissersvrouwen. Poseidon! De god van de zee. Wat had koning Idomeneo hem nou beloofd, daar op zee? De eerste die ik aan land ontmoet, die gaat eraan. Zo zijn koningen. Al-tijd opofferingsgezind. Ze hebben héél veel voor hun land over; geld, bloed, tranen, leven. Vooral dat van anderen."

Milan de Korte (Tenor)
Levy Pletting (Soprano)

Fika Kwintet:
Ivet Serra i Aynó (Dwarsfluit)
Eloi Cid Pérez (Hobo)
Sam Kuijper (Hoorn)
Konstantin Simon (Fagot)
Neus Molero i Beneito (Klarinet)

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!