LOADING
Zo. 7 juli 2024 – 15:00
Aisling Casey
presenteert LEDENCONCERT:
07/07

Dans! Aisling Casey & Éadaoin Copeland

Dansmuziek van Stravinksy, Ravel & Bartok voor hobo & piano

In de balletmuziek van Stravinsky speelt de hobo vaak een prominente en diverse rol, en vooral in zijn neoklassieke ballet 'Pulcinella'. Er bestaan een paar arrangementen van dit ballet voor solo-instrument en piano, maar niet voor hobo, ondanks zijn opmerkelijke rol in de orkestversie.

Aisling: "Ik ben daarom de uitdaging aangegaan en heb dit kleurrijke meesterwerk gearrangeerd voor hobo en piano, waarvan de première zal worden gespeeld tijdens dit concert. Ballet en dans waren een dominante invloed in mijn leven toen ik opgroeide in Cork, Ierland. Afgezien van de voor de hand liggende invloed van dans in de Ierse cultuur, werd het (amateur)klassieke muziekleven in Cork verrijkt door ambitieuze balletproducties in het Cork Opera House, met een volledig symfonieorkest in de orkestbak, waarin ik als tiener veel balletmuziek leerde. Met dit in gedachten hebben we ballet- en dansmuziek van Bartok en Ravel aan het programma toegevoegd, componisten die ook fantastische orkestrale hobo-partijen schreven maar nooit solo hobo-stukken. Ik word deze zondagmiddag vergezeld door de fantastische Ierse pianiste, Eadaoin Copeland."

Aisling Casey - hobo
Éadaoin Copeland - piano

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan ben je natuurlijk meer dan welkom! Hieronder kan je een kaartje kopen.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!