LOADING
Zo. 6 oktober 2024 – 16:00 Koop tickets
Anne LaBerge presenteert:
06/10

Fusions

Akoestische en Elektronische Avonturen

Dit concert neemt je mee op een reis langs de grenzen tussen avant-gardemuziek, hedendaagse muziektradities en elektronische en computermuziek, inclusief een afsluitende improvisatie met alle vier de musici. Op het programma staat een audiovisuele elektroakoestische compositie van Agita Reke getiteld Magnetic Mirror, uitgevoerd door en visuals van Renata Kambarova. Een elektroakoestisch duo van Leslee Smucker en Agita Reke, met de nadruk op de fusie en verbinding van elektronische en akoestische geluiden.

Agita Reke: compositie, elektronica
Leslee Smucker: viool
Renata Kambarova: fluit, visuals
Anne La Berge: fluit, elektronica

Leslee Smucker (US/NL) is violiste en componiste. Ze gebruikt viool, stem, synthesizers, elektronica, film en poëzie in haar werk. Haar artistieke output omvat een verscheidenheid aan vormen waaronder elektroakoestische en live akoestische compositie, composities voor haar eigen optreden en concerten van gevarieerd muzikaal, filmisch, poëtisch en artistiek werk. Veel voorkomende thema's in haar werk zijn anachronismen, taal en theatrale settings in muzikale optredens. Als violiste heeft ze soloprojecten uitgevoerd op het Rewire Festival, RewirexKorzo, OT301 in Amsterdam, Association Philomuses in Parijs, Studio Loos in Den Haag, Auditorium Clarisse in Italië, Center for New Music in San Francisco, Muse Performance Space en ATLAS black box. Andere solo-optredens waren The Scottish Library (gepresenteerd door University of Edinburgh's Cantos Project), het Andriessen Festival in Arnhem, NL, Project Audire in Portugal en Interference Series in Flagstaff, AZ. Ze was een Barnes Fellow in Philadelphia met artist in residence JACK quartet, een fellow in Ensemble Evolution 2021 met International Contemporary Ensemble en was artistiek directeur van het kamerensemble Green Room Artists. Ze heeft een Doctoraat in de Muzikale Kunsten van de Universiteit van Colorado Boulder. Haar belangrijkste docenten zijn Harumi Rhodes (Takacs Quartet), Lina Bahn, Carolyn Stuart en Monica Germino. Haar academische bijdragen omvatten publicaties en presentaties op internationale conferenties.

Agita Reke (LV/NL) is een componist en performer van elektronische en elektroakoestische muziek uit Riga, Letland. Momenteel richt ze zich op elektroakoestische en multimediale projecten en werkt ze als componist en performer. Werkte met name ook op het gebied van kunstvoorstellingen, zoals poëzie-evenementen, geluidsontwerp voor een kunsttentoonstelling en film. Als componist werkte hij samen met akoestische, hedendaagse muziekensembles, zoals L'Ensemble Multilatérale (Parijs), Fractales (België), Names (Salzburg), Ensemble for New Music Tallinn (Tallinn), Lets Radiokoor (Riga), Sinfonietta Riga (Riga). Als performer was hij lid van een elektroakoestisch experimenteel project/groep Systema Solaris (Riga), deelnemer aan de Biënnale van Venetië Musica College als experimenteel performer, en tegenwoordig ook lid van het elektronische duo flowerpower. Momenteel studeert ze af aan het Instituut voor Sonologie.

Renata Kambarova (BE) is opgeleid in klassieke fluit, piccolo en hedendaagse muziek aan conservatoria in Brussel (BE), Tilburg (NL) en Luik (BE). Renata's muzikale bekwaamheid strekt zich uit tot duurzame uitvoeringspraktijken. Haar masterscriptie onderzocht deze praktijken in hedendaagse repetitieve solofluitmuziek, waarbij ze persoonlijke toepassingen van de Alexandertechniek liet zien. Renata's artistieke bezigheden omvatten het lidmaatschap van diverse klassieke en hedendaagse ensembles, naast haar innovatieve projecten die improvisatie, elektronica en visuals omvatten. Als artistiek leider van Collectif Dódeka leidt ze hedendaagse muziekprojecten zoals “Beyond Borders”, gefinancierd door Fédération Wallonie Bruxelles. Renata's internationale bekendheid bloeit door optredens op talloze wereldwijde festivals. In samenwerking met het Fractales ensemble zet Renata zich in voor zowel jonge als gevestigde componisten, met meer dan 50 wereldpremières. Haar studio-opnames sinds 2016 omvatten zes klassieke, hedendaagse en elektronische genres. Als aanvulling op haar prestaties begint Renata nu aan een pre-doc positie in een team van artistiek onderzoek terwijl ze een PhD nastreeft aan de Anton Bruckner Privé Universiteit in Linz, Oostenrijk.

Tickets

Ticket €15.00
Leden (kortingsticket) €12.50
CJP/Stadspas (groene stip) €10.00
Studenten €5.00
Gast musici (excl de eerste 2 gratis*) Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!