LOADING
Di. 19 februari 2019 – 20:30
19/02

Cinematographic Jazz ft. Tony Roe, Thomas Pol & Jamie Peet

Composed by Myrthe van de Weetering

Componiste en violiste Myrthe van de Weetering (1988) bracht haar cinematografische debuutalbum Dégoût uit op vinyl. Dégoût bestaat uit 17 korte composities met verschillende bezettingen en variërende klankkleuren; van intieme strijkduos tot energetisch jazzcombo met blazerssectie. Het prachtige artwork met fotos van Maarten Groen roept de atmosfeer op van de film noir, waarvoor de muziek van Dégoût als een soundtrack dient.

Live wordt de jazz vertolkt door Tony Roe (Tinmen and the Telephone, Room 11), Thomas Pol (Benjamin Herman, Go Pony!, Coal Harbour, Tango Extremo), Jamie Peet (Niels Broos, Bart Wirtz, Glenn Gaddum jr.) en van de Weetering op viool en fx. Er zullen een aantal nieuwe stukken gespeeld worden, er zal gespeeld worden met het bestaande materiaal en er zal veel ruimte zijn voor improvisatie.

Van de Weetering raakte geïnspireerd door de film Ascenseur pour léchafaud (1958) waarvoor niemand minder Miles Davis de soundtrack componeerde. In scherp contrast met de meeste bestaande soundtrack was er veel ruimte voor improvisatie, waardoor de spelers muzikaal konden reageren op parameters als spanning, vormen, kleuren, snelheid en sfeer.

Ze werden eerder al uitgenodigd bij Vrije Geluiden en verschillende radiostations, en ontvingen enkel lovende recensies in de pers en bladen. Onlangs speelden ze op So What's Next en dit is het begin van een clubtour.

De vorige keer dat deze band Splendor aandeed was hun concert meer dan uitverkocht, dus zorg dat u op tijd een kaartje bemachtigt!