LOADING
Di. 19 maart 2019 – 19:30
Luke Deane
presenteert:
19/03

Paul Zaba's Accordion Songbook (part two) feat. Christine Cornwell

Paul Zaba en Christine Cornwell brengen een concert met nieuwe muziek voor accordeon, stem en viool

Het Accordion Songbook van Paul Zaba is een doorlopend project met de opdracht en uitvoering van stukken voor accordeon en stem. Het eerste concert, Vol. 1, werd vorig jaar gepresenteerd in Londen. Het is spannend om het project naar Amsterdam te brengen voor het tweede concert in de serie bevat stukken die zijn geschreven door lokale componisten.

Dit concert bevat stukken geschreven door Monika Szpyrka (Polen), Robert Nettleship (VK), Ryan Probert (China), Patrick Ellis (NL) en Andrew Hamilton (VK). Het bevat ook wereldpremières geschreven door Paul Zaba, Christine Cornwell (Amsterdam) en Luke Deane (Amsterdam), naast nieuwe nummers geschreven door Maya Verlaak (Amsterdam), Grzegorz Marciniak en Timothy Cape (UK).

Naast Paul treedt componist / violist Christine Cornwell op. Christine vindt het meest interessante samenwerkingen zijn met vrienden die ze heeft gemaakt door middel van muzikale projecten en is opgewonden om werken van haar collega-componisten te delen. Ze zal een wereldpremière brengen, twee NL premières en een recente selectie van een werk uit vier delen. Voor dit concert zullen Paul en Christine programma's combineren en ook samen optreden showcase van nieuw compositorisch talent.

Paul Zaba accordeon, stem
Christine Cornwell viool, componist
Luke Deane componist