LOADING
Zo. 17 november 2019 – 16:00
Mattijs van de Woerd
presenteert:
17/11

Duo Leistra & Van Baest - Mooie dingen

De liedjes van Harry Bannink

De lijst met liedjes van Harry Bannink is duizelingwekkend lang, en de tekstschrijvers en uitvoerders met wie hij heeft gewerkt is minstens zo indrukwekkend. Vele melodieën hebben zich definitief in Nederlands collectieve geheugen genesteld. Daarentegen zijn nog veel meer liedjes in de vergetelheid geraakt, simpelweg omdat zij maar één keer werden uitgezonden op TV.

In een concert van ruim anderhalf uur nemen Leistra en Van Baest het publiek mee op een reis door het oeuvre van Harry Bannink. De reis voert langs o.a. Conny Stuart, Heerlijk duurt het langst, Ja zuster, nee zuster, ‘t Schaep met de 5 pooten, Farce Majeure, Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom, de film van Ome Willem, de Taalstraat, Sesamstraat en Klokhuis. Met de fantastische teksten van Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink, Hans Dorrestein, Ted van Lieshout, Karel Eykman, Fetze Pijlman, Rob Chrispijn, Rutger Kopland, Kolonel Willem Knigge, Eli Asser, Jan Boerstoel en Jan Fillekers.

Jelle Leistra en Arjan van Baest hadden al een aardige carrière opgebouwd in de klassieke muziek - Leistra als klassiek tenor en koordirigent, Van Baest als componist en dirigent - toen zij elkaar ontmoetten via de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman. Beiden zijn grote bewonderaars van de muziek van Harry Bannink, en door samen zijn muziek weer tot leven te brengen kwam een langgekoesterde wens uit.

Jelle Leistra - zang
Arjan van Baest - piano, zang