LOADING
Zo. 3 oktober 2021 – 15:00
Emily Beynon
presenteert:
03/10

Extase

Een zeer gevarieerd programma, door violiste en zangeres Marleen Asberg en pianist Kelvin Grout

Voor dit concert is een Coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Voor dit concert kozen Marleen en Kelvin werken van Schubert, Brahms, Debussy, Duparc en R. Strauss. Het woord ‘extase’ komt naar boven bij het beluisteren van deze schitterende muziek, waarvan de noten en tekst je in vervoering brengen.

Na haar afstuderen bij violist Herman Krebbers studeerde Marleen zang bij Margreet Honing en wordt momenteel gecoached door Maarten Koningsberger.
Ze zong veelvuldig met ensembles uit het concertgebouworkest werken van onder andere Bach, Strauss, Schubert, Weill, Bellini, Puccini en Schönberg. Door haar rijke ervaring met de grote componisten uit haar orkest- en kamermuziek carriere, beweegt ze zich vertrouwd door hun zangrepertoire.
Voor Marleen is maar één zaak belangrijk: het delen van haar muzikale ideeën met publiek. Uit de lockdown periode bleek weer eens hoe essentieel deze wisselwerking is voor bezield muziek maken.

De Brits/ Nederlandse pianist Kelvin Grout won zijn eerste pianowedstrijd toen hij zes jaar oud was. Hij studeerde piano begeleiding aan de Guildhall School of Music and Drama in London. Door Elisabeth Schwartzkopf werd hij uitgenodigd als assisent-pianist en bouwde een internationale carriere op als lied begeleider. Hij trad veelvuldig op met onder andere Jessye Norman, Elly Ameling en Gundela Janowitz. Naast zijn uitvoeringspraktijk is Kelvin een veelgevraagde coach in lied begeiding.

De laatste jaren heeft Kelvin een solocarrière opgebouwd en zich als oprichter van de British Piano Music Society toegewijd aan het promoten van niet vaak uitgevoerde Britse componisten. Zijn onlangs verschenen cd bevat pianowerken van Frank Bridge. Een project dat in de media hoog gewaardeerd werd.

Marleen Asberg - zang
Kelvin Grout - piano

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!