LOADING
Za. 16 oktober 2021 – 20:30
Julija Hartig
presenteert LEDENCONCERT:
16/10

Julija Hartig 'D a r k V e l v e t' (LIVE & STREAM)

Julija Hartig & Reineke Broekhans introduceren 'D a r k V e l v e t'

Voor dit concert is een Coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Mijn hele leven heb ik met componisten een nauwe en inspiratievolle samenwerking gehad. De allereerste kennismaking met het proces van componeren was als kind dankzij mijn vader. Later tijdens mijn carrière bleek ik heel gemakkelijk contacten te kunnen leggen en vriendschap te kunnen sluiten met componisten. Er was sprake van een wederzijds begrip en inspiratie. Zo zijn in de loop van de tijd meerdere stukken voor solo viool ontstaan die speciaal voor mij zijn geschreven. Ook voor dit project schreven drie componisten nieuwe muziek voor mij. Het voelt daarom heel bijzonder deze stukken voor mijn CD 'D a r k V e l v e t' op te nemen en ze zo onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Ik hoop deze composities een 'leven te geven' en natuurlijk ook de kans deel te worden van het hedendaagse repertoire voor viool solo.
Dit project is zeer persoonlijk en heeft een sterk autobiografisch karakter.

De componisten zijn net als ikzelf van Servische/Nederlandse bodem. Het is daardoor een symbolische brug tussen mijn twee thuislanden en de daarbij behorende culturen.

Novi Sad (Servië), de stad waar ik geboren ben, is de Culturele hoofdstad van Europa 2022. Het thema dat daarvoor is gekozen is ‘Bruggen’, dat op verschillende manieren gestalte krijgt. In Juni 2022 geef ik in Novi Sad een CD-presentatie en een concert in het kader van deze culturele manifestatie waarmee ik inhoud geef aan het centrale thema als iemand die, afkomstig uit Novi Sad, een brug heeft geslagen naar een andere cultuur.

Naast het uitvoeren van bovengenoemd repertoire, ben ik zeer gedreven om het hele proces van componeren en uitvoeren van nieuwe muziek dichter bij het publiek te brengen in een door mij bedachte vorm van ‘muziek-journaling’ en video presentaties. Op YouTube heb ik daartoe een channel aangemaakt: Creating 'Dark Velvet'.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.julijahartig.com en op mijn YouTube kanaal.

Op het programma vanavond staan werken van onder meer Hartig, Bruci, Zebeljan, Tcoupaki en Waller.

Julija Hartig viool
Reineke Broekhans piano

DIT CONCERT KAN JE OOK LIVE VOLGEN VIA EEN LIVE STREAM, het concert verschijnt hieronder
Je kunt HIER een bijdrage geven voor deze livestream.

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!