LOADING
Za. 23 april 2022 – 20:00
Miro Petkov
presenteert LEDENCONCERT:
23/04

Preludes to Infinity

Miro Petkov & Dimitar Bodurov versmelten Bulgaarse folk met jazz & klassiek

Solotrompettist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, en daarnaast een levendige carrière als jazz- en folkmuzikant? Het komt niet vaak voor, maar de Bulgaarse Splendormuzikant Miroslav Petkov viert de veelzijdigheid van de trompet met verve. Vandaag bundelt hij zijn krachten met de eveneens Bulgaarse jazzpianist en componist Dimitar Bodurov: beiden groeiden op in Varna, maar begonnen hun artistieke samenwerking pas enkele jaren geleden in Amsterdam waar ze allebei wonen en werken. Improvisaties en nieuwe composities – gebaseerd op folklorethema's en -motieven – komen onverwacht samen in hun nieuwe programma Preludes to Infinity, met directe verwijzingen naar zowel jazz als klassieke muziek.
Miro en Dimitar werken momenteel aan hun debuutalbum, dat later dit jaar wordt uitgebracht. Vandaag alvast een voorproefje!

Miro Petkov trompet
Dimitar Bodurov piano

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven van structurele subsidies, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je alsnog meer dan welkom in het clubhuis.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!