LOADING
Zo. 5 juni 2022 – 20:00 Koop tickets
Jawa Manla presenteert LEDENCONCERT:
05/06

De Wind die uit het Oosten komt

Jawa Manla presenteert Saba: Iraanse, Armeense en Arabische muziek en poëzie

Al snel na haar aankomst in Nederland in 2015, was de in 1996 geboren Syrische oud-speelster Jawa Manla niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Haar waanzinnige spel (en zang!) en haar nieuwsgierigheid om de muzikale wereld te ontdekken waarin ze terecht was gekomen, brachten haar al snel naar de grote podia in Nederland – soms op uitnodiging van bijvoorbeeld het Nederlands Blazers Ensemble, soms op eigen initiatief met haar verschillende ensembles (o.a. Caravan) waarmee ze keer op keer bijzonder creatieve bruggen slaat tussen Arabische, Westers klassieke en jazz muziek.

In 2021 richtte Jawa samen met de Iraanse Khorshid Dadbeh en de Franse Lucie Lelaurian Saba (“de wind die uit het Oosten komt”) op: een adembenemende muzikale reis naar het Oosten, met een centrale rol voor Arabische poëzie. Allen schrijven nieuwe muziek voor dit project, waarbij de passie van drie verschillende muzikale tradities samenkomen: Iraans, Armeens en Arabisch.

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven van structurele subsidies, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je alsnog meer dan welkom in het clubhuis.

Tickets

Leden Gratis
Ticket €16.50
CJP/Stadspas (groene stip)/Studenten €9.50
Introducé 2022 Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!