LOADING
Wo. 15 maart 2023 – 20:00
Michiel Weidner
presenteert LEDENCONCERT:
15/03

Wittgenstein Project Presentatie

Van Mijn Hand: Paul Wittgenstein, zijn erfenis en de toekomst

LET OP: Dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel - Nieuwe Uilenburgerstraat 91

Met een feestelijk concert vieren we de start van het Wittgenstein Project!

Twee pianisten kwamen middenin hun carrière voor een onmogelijke keuze te staan: opgeven of doorzetten? De Weense pianist Paul Wittgenstein verloor in 1914 zijn rechterarm aan het front. Folke Nauta verloor recent het gebruik van zijn rechterhand door focale dystonie. Beiden zetten door met een onwaarschijnlijke volharding en de muziek als apotheose. Het is een hartverscheurend en tegelijkertijd hoopgevend verhaal, dat we vertellen aan de hand van de kamermuziek die voor Paul Wittgenstein geschreven is.

In de concerttour 'Van mijn hand' nemen pianist Folke Nauta, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en Prisma Strijktrio de luisteraar mee op een reis langs verlies, veerkracht, passie en triomf.

Vier Nederlandse componisten - Marlijn Helder, Prach Boondiskulchok, Jeppe Moulijn en Primo Ish-Hurwitz schrijven nieuw werk. Regisseur Ellen Blom, dichter Herman van Tongerloo en beeldend kunstenaar Hans Jeths tekenen voor de regie, de teksten en het decor van dit concert-met-een-verhaal.

Er is meer: Zojuist is bij Cobra Records Left Hand Legacy verschenen, het eerste van twee dubbelabums met de werken die tot 2001 in Wittgensteins bibliotheek verborgen bleven voor de wereld. Op NPO Klassiek is de podcastserie De pianist met één hand van Lex Bohlmeijer te beluisteren, met verhalen, interviews en historisch archiefmateriaal. Hartelijk welkom in de wereld van Paul Wittgenstein!

Prisma Strijktrio:
Janneke van Prooijen - viool
Elisabeth Smalt - altviool
Michiel Weidner - cello
en
Folke Nauta - piano linkerhand
Lars Wouters van den Oudenweijer - klarinet

Luister ook naar het fragment op NPO Radio1: een interview met Folke Nauta en Michiel Weidner over dit project.

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

LET OP: Dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel - Nieuwe Uilenburgerstraat 91

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!