LOADING
Za. 25 maart 2023 – 20:15
Gerard Bouwhuis
presenteert:
25/03

Petra Cini - een metamuzikale avond

Concert/seminar met wiskundige Raf Bocklandt

Veel componisten gebruiken wiskundige rekenmodellen in hun werk, maar wat gebeurt er als een componist besluit de betekenis van de objecten van de wiskunde, en de sensaties die erin te vinden zijn, weer te geven in plaats van zich te richten op hun directe toepassing of vertaling? Het theoretische en artistieke werk van Petra Cini beantwoordt deze vraag en slaat een brug tussen de metaforen van de wiskunde en die van de muziek.

Dit concert/seminar is een kennismaking met het werk van componiste en pianiste Petra Cini. Ze wordt bijgestaan door wiskundige Raf Bocklandt, die samen met de componist het (meta-)wiskundige kader maakte dat gebruikt werd voor de ontwikkeling van haar werk SO(3) ETUDES (2021-2023).

Raf Bocklandt is wiskundige aan het Korteweg-de Vries instituut van de Universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in representaties van quivers en toepassingen daarvan. Hij studeerde wiskunde aan de universiteit van Gent en promoveerde aan de universiteit van Antwerpen. Na post-docs in Bielefeld en Rome werd hij docent aan de Universiteit van Newcastle. Sinds 2021 is hij programmadirecteur van de Bachelor Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Raf is geïnteresseerd in vele aspecten van Meetkunde en Algebra, maar hij houdt zich ook bezig met wetenschapspopularisering. In 2019 gaf hij een openbare lezing voor de Universiteit van Nederland over meetkunde van hoger dimensionale ruimten.

Programma:
Petra Cini - 6 piano etudes from ETUDES (2020-)
J.S. Bach - 3 contrapunten uit de Kunst der Fuge
Raf Bocklandt - Introductie tot de Lie theory, met speciale aandacht voor Lie group SO(3) [lezing] Petra Cini - SO(3) ETUDES (2021-2023)
Petra Cini en Raf Bocklandt in gesprek over de SO(3) ETUDES (2021-2023)

Petra Cini, piano en elektronica
Raf Bocklandt, wiskundige

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?

Kom ook!