LOADING
Fri. 11 January 2019 – 20:00
11/01

The Last Question

Boekpresentatie met discussie en fragmenten uit de opera

De komende opera van Thomas Myrmel begon met het verhaal van Isaac Azimov "The Last Question", een verhaal over de ontwikkeling van mens en machine, kunstmatig intelligentie (A.I.) en de samensmelting van "het zijn". Tijdens een verrijkende samenwerking met schrijfster Anna Arov kwam het libretto tot stand. Nu presenteren zij met veel trots de publicatie in boekvorm van dit kleurrijke en spannende libretto door uitgeverij Dancing Girl Press.

Tijdens de boekpresentatie worden fragmenten uit het libretto voorgelezen, en is er een gesprek tussen de makers over het creatieproces. Hierna worden er fragmenten uit de opera ten gehore gebracht.

Om de avond af te sluiten, treed Anat Spiegel, een van de zangeressen uit “The Last Question” op met haar nieuwe werk op basis van dichter Robert Montgomery.

De maker Thomas Myrmel is Splendoriaan en componist. Hij componeert muziek voor ensembles en toneel, en is mede-oprichter van componisten collectief Monotak.

Anna Arov is schrijfster en kunstenaar. Zij is editor bij Versal, de Engelstalig literair tijdschrift uit Amsterdam. Daarnaast is zij mede-organisator van Verso, en maandelijks literaire performance avond in Mezrab. Anne geeft ook les aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Anat Spiegel is vocalist en componist. Ook zij is mede-oprichter van componisten collectief Monotak, en haar werken zijn uitgevoerd in Europa, de VS, Israel en Japan.