LOADING
01/04/2020

Persbericht


Zie hieronder of hier als PDF, het persbericht zoals verzonden op 30 maart 2020.


1 april 2020 is geen grap.
Wat doe je als er van alle Nederlandse podia nog maar één podium open blijft, het internet? Splendor, het enige echt onafhankelijke muziekhuis van het land is al vanaf dag 1 bezig het gat te dichten. Elke dag om 15.00 uur staat er een nieuw optreden op het eigen Splendor@Home kanaal en wekelijks twee exclusieve online verrassingen voor de eigen leden.
De 50 musici van Splendor zijn harder voor hun club aan het werk dan ooit en blijven dat doen totdat de crisis voorbij is en hun muziekgebouw aan de Nieuwe Uilenburgerstraat in Amsterdam weer opengaat. Om hun vertrouwen in de goede afloop te onderstrepen begint vanaf woensdag 1 april 2020 (géén grap) een grote ledenactie: Wie nu lid wordt geniet de hele crisis lang van al het online aanbod van Splendor; het lidmaatschap begint te lopen op de dag dat het clubhuis haar deuren weer opent en is vanaf dan een jaar geldig. Noteer die dag alvast (al weten we nog niet wanneer hij is…) want dan pakt Splendor groots uit.

Er staat al heel veel moois online. Behalve hun publiek verrassen de Splendormuzikanten ook elkaar: Splendormuzikant Andeas Kühne: “Super gaaf om ook elkaars verborgen parels van content te mogen aanschouwen!” De dagelijkse concerten op Youtube en Facebook zijn meteen al een kijkcijferkanon.

Wie lid is van Splendor krijgt daar bovenop twee Cadeaus van de Week: Van Ties Mellema een Mendelssohn sonate en van Marnix Dorrestein een hele plaat die nog niet uit is. Emily Beynon speelt het Mozart Fluit/Harpconcert met haar zus. Martin Fondse biedt ‘Orphan tracks’ aan en hij vertelt erover in een podcast. Verder zijn er live-video’s, bladmuziek, hoborieten, 3 opnames van Nora Fisher en 32 songs in acht-en-een-halve-minuut van Willem Wits. Van Mattijs van de Woerd kunnen de leden binnenkort een ‘schaamteloze’ autobiografische EP, van koorknaap tot crooner, beluisteren. Etc, etc.

Over Splendor: In september 2013 opende het onafhankelijk muziekhuis Splendor haar deuren aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 116 in Amsterdam. Daarmee ging een droom in vervulling voor de 50 musici die Splendor runnen: een eigen plek waar zij dag en nacht kunnen repeteren, experimenteren en concerten geven. Hun lijfspreuk ‘Kom dichter bij de muziek’ moet je letterlijk nemen: de afstand tussen publiek en musici is geheel verdwenen. Iedereen gaat door dezelfde deur naar binnen en drinkt een drankje aan dezelfde bar.

Splendor draait onafhankelijk van subsidie en wordt voor het grootste deel gefinancierd door de lidmaatschappen van publieksleden, die 120 euro per jaar betalen en daarvoor naar alle concerten mogen. Een jongerenlidmaatschap is er voor een kleine 5 euro per maand.

Hoe werkt de 1 aprilactie? Wie nu lid wordt kan zolang het clubhuis gesloten is meegenieten van al het online materiaal dat dagelijks verschijnt. Bovendien krijgt men toegang tot de ‘Cadeaus van de Week’: Elke week nieuwe online concerten, een film of iets anders. Bij heropening van het clubhuis gaat het lidmaatschap in en kan men een jaar lang live alle concerten in Splendor meemaken; dat zijn er zo’n tweehonderd per jaar.

Info over het clubhuis, de musici en de programma’s: https://www.splendoramsterdam.com Facebook: https://www.facebook.com/splendoramsterdam Youtubekanaal: https://www.youtube.com/podiumsplendor Info over het lidmaatschap: https://www.splendoramsterdam.com/lidmaatschap-splendor

More news →