LOADING
Wo. 13 december 2023 – 20:00
Splendor presenteert:
13/12

100 jaar Badhuis!

Een reis naar het verleden: over de oude Amsterdamse Jodenbuurt, sociale verschillen en muzikale verbondenheid in 1923

Op 13 december bestaat ons badhuis precies honderd jaar. Ter ere hiervan organiseren we samen met De Joodse Stad, Vlooienburg en Uilenburg (een samenwerkingsproject tussen de Universiteit van Amsterdam, Het Joods Cultureel Kwartier en Gemeente Amsterdam) een feestelijke avond die een inkijkje geeft in het Joodse leven van Amsterdam in het Interbellum.

Hoe zag de buurt eruit in 1923, waarom werd er een badhuis gebouwd in de Nieuwe Uilenburgerstraat, wie bezocht dit badhuis en meer van deze vragen komen aan bod in de lezing van journalist en historicus Rob de Spa. Begeleid door beeldmateriaal uit die tijd en - Splendor zou Splendor niet zijn zonder - schitterende muziek uit het Charleston Tijdperk. Splendormusici spelen voor u dé hits van 1923, zodat u zich even op het vooroorlogse Uilenburg waant.

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan ben je natuurlijk meer dan welkom! Hieronder kan je een kaartje kopen.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!