LOADING
Vr. 19 januari 2024 – 20:30
Mattijs van de Woerd
presenteert:
19/01

Mediterraneo band - to Athens

Istanbul Midnight - van Turkije naar Griekenland

"To Athens" is de tweede aflevering van het Istanbul Midnight-project: een boeiend wereldmuziek-concert dat de culturele en muzikale verbindingen tussen Turkije en Griekenland viert.
Dit concert bevat een 60 minuten durende muzikale suite de uitwisseling van Griekse en Turkse instrumentale en vocale tradities laat zien, waaronder Rebetiko en klassieke Ottomaanse muziek.

Rebetiko, een genre dat is ontstaan in Athene en Istanbul, is een fusie van muziekstijlen, geïnspireerd door Byzantijnse, Turkse, Armeense, Joodse en Arabische invloeden.
De Mediterraneo-band, opgericht in 2021 in Nederland, verenigt zes getalenteerde muzikanten uit diverse mediterrane landen, waaronder Syrië, Turkije en Griekenland, die een diepe passie voor muziek delen en een diepgaande kennis hebben van mediterrane muzikale tradities.

De band biedt een unieke mix van klassieke Arabische, Griekse en Turkse composities en voegt westerse instrumenten toe aan de rijke wereld van Makam-muziek. Hun achtergrond in jazz, westerse klassieke muziek en modale tradities voegt een moderne toets toe aan deze muzikale reis.

Dit project wordt gesponsord door het AFK.

Mediterraneo band:
Pelagia Tsiachri: zang
Burak Savas: zang & viool
Caner Malkoc: klarinet
Yiorgos Bereris: piano
Ektoras Remsak: drums
Ayman Hajjmian: contrabas

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!