LOADING
Ma. 29 april 2024 – 19:30
Johan van Iersel
presenteert:
29/04

Delta Pianotrio met Nuala McKenna

Feestelijk welkomstconcert. Het Delta Pianotrio verwelkomt celliste Nuala McKenna!

Na ruim 10 jaar met ontzettend veel plezier te hebben samengewerkt heeft celliste Irene Enzlin besloten het Delta Pianotrio te verlaten om zich te gaan richten op andere projecten. Violist Gerard Spronk en pianiste Vera Kooper gingen op zoek naar een nieuwe celliste voor het trio. Ze ontmoetten de Duits-Ierse celliste Nuala McKenna enkele maanden geleden en werden meteen geraakt door haar fantastische spel, haar passie voor kamermuziek, haar energie en aanstekelijke plezier bij het musiceren. Vanaf de eerste noot was er een sterke verwantschap en muzikale klik. Bij dit feestelijke welkomstconcert stelt het Delta Pianotrio u met veel plezier voor aan hun nieuwe celliste. Op de lessenaar prachtige werken van o.a. Beethoven, Schubert en Schumann met na afloop gelegenheid voor een drankje en kennismaking.

Het Delta Pianotrio werd in 2013 opgericht door violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. Het trio won talloze prijzen, waaronder in 2020 de Anton Kersjesprijs, en treedt veelvuldig op in Europa, Rusland, China, Korea, Indonesië en de VS. De debuut-cd van het trio, met werken van Tanejev en Borodin, hun tweede cd ‘The Mirror with Three Faces’, met trio’s van Lera Auerbach en Dmitri Sjostakovitsj, alsmede ‘Origin’, in 2022 uitgebracht bij Challenge Classics en hun meest recente cd ‘Milking Darkness’ met werken van Lera Auerbach, ontvingen lovende kritieken in toonaangevende vakbladen als Diapason, BBC Music Magazine, Gramophone, NRC, Volkskrant en Luister.

Celliste Nuala McKenna groeide op in Noord-Duitsland, studeerde in Lübeck, Freiburg en Bazel en woont sinds 2013 in Amsterdam. Ze tourde langs de grote Nederlandse zalen als finaliste van de Dutch Classical Talent Award en werkte samen met musici als Maria João Pires, Jean-Guihen Queyras en het Talich Quartett. Ze ontving de prestigieuze prijzen ‘Diapason d'Or' en 'La Clef D'Or ResMusica' voor haar debuut-cd en bracht afgelopen jaar een succesvolle tweede cd uit met 20ste-eeuwse werken voor cello en piano. Sinds 2019 is Nuala solocellist van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en ze combineert dit met optredens als solist en kamermusicus.

Delta Piano Trio:
Gerard Spronk - viool
Nuala McKenna - cello
Vera Kooper - piano

https://www.facebook.com/watch/?v=1104196657264980

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!