LOADING
Do. 31 oktober 2024 – 20:00 Koop tickets
Heleen Hulst
presenteert in de Uilenburgersjoel:
31/10

Van Swieten Society #5

Kwartetten op de Olympus

LET OP: Dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel - Nieuwe Uilenburgerstraat 91

Grotere tegenstellingen dan tussen Prins Louis Ferdinand van Pruisen, de oorlogszuchtige poëet, Carl Maria von Weber, vernieuwer van de Duitse opera, de bohémien Jan Ladislaus Dussek en eerste echte romanticus Robert Schumann, zijn nauwelijks denkbaar. Toch leefden ze in dezelfde tijd en deelden ze dezelfde muzikale taal.

Louis Ferdinand en Dussek waren onwaarschijnlijke vrienden. Dussek was bij hem toen de prins sneuvelde in de Slag bij Saalfeld en componeerde een hartverscheurend muzikaal grafschrift. Carl Maria von Weber is tegenwoordig minder bekend om zijn kamermuziek dan om zijn opera's. Maar zijn pianokwartet bewijst het ongelijk van het IJzeren Repertoire. Robert Schumann bereikte als componist wat hij als pianist niet haalde: eeuwige muzikale roem. Zijn pianokwartet is een van zijn meest klassieke en meest geliefde werken.

Met deze vier stellen wij ons een klassieke Salon voor, boven op de Olympus, waar de vier zo verschillende genieën samen het podium delen.

Jan Ladislaus Dussek Pianokwartet in Es, op. 56
Carl Maria von Weber Pianokwartet in Bes, op. 8
Louis Ferdinand van Pruisen Pianokwartet Andante mit Variationen in Bes, op. 4
Robert Schumann Pianokwartet in Es, op. 47

Van Swieten Society:
Heleen Hulst - viool
Elisabeth Smalt - altviool
Mátyás Virág - cello
Bart van Oort - fortepiano

De Van Swieten Society is een collectief van musici met een passie voor kamermuziek uit de klassieke en vroeg-romantische periode. Het ensemble speelt op historische instrumenten en nodigt regelmatig gastmusici uit die verwantschap hebben met de speelstijl. Deze flexibele aanpak staat garant voor een avontuurlijke repertoirekeuze met diverse bezettingen. De Van Swieten Society specialiseert zich allereerst in de grote meesters uit de muzikaal zo rijke periode van Bach tot Schumann. Daarnaast levert Intensieve research in internationale bibliotheken nog steeds nieuwe vondsten op; werken van hoge kwaliteit die door allerlei oorzaken in de vergetelheid zijn geraakt en het verdienen om weer gehoord te worden. Dit alles leidt tot kleurrijke programma’s met een sterke thematiek.

LET OP: Dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel - Nieuwe Uilenburgerstraat 91

Tickets

Ticket €23.00
Leden (kortingsticket) €20.00
CJP/Stadspas (groene stip) €18.00
Studenten €5.00
Gast musici (excl de eerste 2 gratis*) Gratis
Gast Splendor (de gratis tickets voor musici, *meestal 2) Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!