LOADING
Zo. 31 maart 2019 – 15:00
Maarten Ornstein
presenteert:
31/03

Paraula

Op veler verzoek herhaald: Dood Paard in Splendor

Muziek en poëzie voor iedereen vanaf 5 jaar.

Na een zeer geslaagde editie op 3 februari waar veel volwassenen, maar te weinig kinderen bij aanwezig waren, nógmaals de editie van Paraula die helemaal in het teken staat van het net verschenen boek Wit als een wat van Robbert-Jan Henkes. Knotsgekke gedichten, rijmende raadsels, zachte slaapliedjes, kakofonische klankdichten, filosofische verzen en nog heel veel meer versjes en gedichten zijn verzameld in deze dikke bundel.

PARAULA is een bijzondere serie concerten in Splendor waarin muziek en taal, voordracht en improvisatie zich vermengen. Jeannine Valeriano, Maarten Ornstein en Manja Topper verwelkomen iedere editie geestverwanten uit de muziek- en de toneelwereld. Louis van der Waal en Bart de Vrees zijn dit keer de gasten. En Charles Michels, de illustrator van het boek, maakt live tekeningen.

Neem me mee, zei de zee,
Neem me mee naar het water.
Neem me mee, zei de tijd,
Neem me mee naar later.

Neem me mee, zei de wind,
Neem me mee naar het waaien.
Neem me mee, zei de molen,
Neem me mee naar het draaien.

Neem me mee, zei het bos
Neem me mee naar de bomen.
Neem me mee, zei ik jou,
Neem me mee naar je dromen.

PARAULA is een bijzondere serie eenmalige concerten in Splendor Amsterdam waarin muziek en taal, voordracht en improvisatie zich vermengen. Elke editie nodigen Manja Topper (van toneelgezelschap Dood Paard), Maarten Ornstein en Jeannine Valeriano speciale gasten uit om samen de grens tussen muziek en taal te onderzoeken, en waar mogelijk te slechten. Onvergetelijke concerten, waarop poëzie doorsneden, overgenomen en weer losgelaten wordt door muziek.