LOADING
Zo. 9 februari 2020 – 11:00
09/02

Fancy Fiddlers

Jonge strijktalenten onder supervisie van Coosje Wijzenbeek

Het strijkersensemble Fancy Fiddlers bestaat uit viool- en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 18 jaar onder supervisie van de Hilversumse vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. De jonge violisten komen uit het hele land wekelijks naar Hilversum voor hun individuele lessen. Daarnaast wordt iedere zaterdag met leerlingen van collega-cellodocenten aan het Conservatorium van Amsterdam intensief kamermuziek gestudeerd in verschillende bezettingen onder de gemeenschappelijke noemer Fancy Fiddlers.

Het ensemble ontstond in 1984 toen er een uitwisseling werd georganiseerd met Hongaarse strijktalenten. Sindsdien treden de Fancy Fiddlers veelvuldig op bij zeer diverse gelegenheden en op zeer diverse Nederlandse concertpodia, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, maar ook op podia door heel Europa en tot zelfs in China.

De Fancy Fiddlers zijn blij dat Splendor hun een podium biedt waar de voortgang van hun muzikale ontwikkeling te horen en te zien is in een aantal zondagochtendconcerten. Een prachtige gelegenheid voor ook ouders en grootouders om leeftijdgenootjes het plezier van samen musiceren te laten beleven. Tijdens hun concerten spelen de Fancy Fiddlers van solistisch werk tot strijkorkestwerken. De concerten zijn met name bedoeld om de jonge muziektalenten zoveel mogelijk podiumervaring op te laten doen.
Uit de Fancy Fiddlers zijn al vele solisten voortgekomen, waaronder Janine Jansen en meer recent Rosanne en Julia Philippens. Bovendien hebben oud-Fancy Fiddlers belangrijke posities verworven in diverse kamermuziekensembles en orkesten die in ons land maar ook daarbuiten een reputatie hebben opgebouwd.
Om een periode zeer intensief onder één dak te kunnen studeren en hun repertoire te vernieuwen, worden tijdens schoolvakanties regelmatig studieweken georganiseerd, niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Zwitserland en in Frankrijk.

De concertopbrengsten en de giften van het publiek, fondsen en sponsoren maken deze extra studie-inspanningen haalbaar. En dat is noodzakelijk om deze jonge mensen een kans te geven hun grote talent te ontplooien te midden van een groot, internationaal aanbod.

Voor meer informatie zie fancyfiddlers.nl.

Dit programma is ook heel geschikt om met kinderen te bezoeken.