LOADING
Do. 9 mei 2019 – 19:30
Akim Moiseenkov
presenteert:
09/05

Otto de Jong & Sarita Rav

Muziek uit Jaipur, Utrecht en Amsterdam

Oosters ontmoet westers. Sarita Rav zal, samen met Otto de Jong, een optreden geven met een spartaanse bezetting van alleen zang, tanpura en drums.

Sarita Rav (1986) is een zangeres uit Jaipur, India. Ze is opgegroeid in een muzikale familie en heeft 8 jaar gestudeerd aan Rajasthan Music Institute waar ze zich heeft gespecialiseerd als zangeres en musicoloog in klassieke Indiaase muziek. Naast klassieke Indiaase muziek zingt ze ook lokale Rajasthani liederen (Maands) en Sufi liederen (Qawwali). In 2018 is ze met Hameed Kawa Khan (stichter van Kawa) op tour geweest in Frankrijk. Nu, in het voorjaar van 2019 zal ze terug komen naar Europa en optreden met lokale muzikanten.

Otto heeft een fascinatie voor zowel muziek uit Scandinavië als muziek uit (Noord-) India en reist daarom ook regelmatig beide kanten op voor onderzoek. Zo leerde hij in de zomer van 2018 Sarita kennen. Er was een muzikale klik en ze besloten om te gaan samenwerken. Splendoriaan Akim Moiseenkov verzorgt een kwartier voorprogramma waarna Sarita en Otto een set spelen om vervolgens met z'n drieen af te sluiten.

Sarita Rav zang
Otto de Jong percussie
Akim Moiseenkov ntb