LOADING
Zo. 24 mei 2020 – 15:00
Michael Gieler
presenteert:
24/05

Extase (wordt uitgesteld)

Een zeer gevarieerd programma, door violiste en zangeres Marleen Asberg en pianist Kelvin Grout

DIT CONCERT WORDT UITGESTELD, WAARSCHIJNLIJK NAAR 27 SEPTEMBER

Marleen Asberg en Kelvin Grout brengen met dit recital een zeer gevarieerd programma met het thema 'extase'. Muziek brengt ons in vervoering; niet alleen de teksten maar vooral de noten.

Laat u meeslepen door composities van onder andere Schubert, Debussy, Ravel, Duparc en Bellini. Uitgevoerd met piano en zang of viool.

Marleen Asberg is violiste in het Concertgebouworkest, maar ze studeerde ook zang bij Margreet Honing in Amsterdam. Tegenwoordig wordt zij gecoacht door Maarten Koningsberger. Als lyrische sopraan treedt zij regelmatig op met collega’s van het Concertgebouworkest. Zo zong ze met hen aria’s van onder andere Puccini, Bellini en Gounod. Ook werkte ze mee aan vele producties waarin zij naast zangeres ook als violiste te horen was. Marleen Asberg heeft recent met leden van het Concertgebouworkest o.a. een Bach Cantate en opera aria’s uitgevoerd in de Bulgaria Hall in Sofia.

De Brits / Nederlandse pianist Kelvin Grout kreeg zijn eerste pianolessen toen hij twee en een half jaar oud was en won zijn eerste pianowedstrijd toen hij vier was.Hij studeerde bij Graham Johnson, Geoffrey Parsons en Gerald Moore. Na deelname aan de Wigmore Hall-masterclasses van Elisabeth Schwarzkopf werd hij uitgenodigd in haar huis in Zürich, waar hij zes jaar werkte als assistent-pianist en een internationale carrière opbouwde als liedbegeleider. Zijn carrière heeft hem de hele wereld over gebracht met talloze radio-, televisie- en CD-opnames. Sinds 2017 is Kelvin Grout teruggekeerd naar het solo-podium met recitals en concerten, waaronder Beethoven Concerto No1 en Rachmaninoff Concerto No.2.

Marleen Asberg - viool en zang
Kelvin Grout - piano