LOADING
Vr. 7 februari 2020 – 20:30
07/02

Man in het Wild Filmconcert

Muzikale en visuele trip langs wilde kusten, gefilmd vanuit de zeekajak – afroDJ na afloop

Na het boek ‘Man in het Wild’, in 2019 verschenen bij Uitgeverij de Geus, presenteert musicus/schrijver Jaco Benckhuijsen nu het Man in het Wild Filmconcert.

Een muzikale en visuele trip langs onbewoonde vulkanische kusten, gebaseerd op filmbeelden die Jaco vanuit zijn kajak maakte bij IJsland en de Aleoeten. Terwijl beelden voorbijglijden van zwarte stranden, spiegelende oceanen en in mist gehulde basaltrotsen word je opgenomen in een muzikaal landschap, live gespeeld door Jaco op piano en electronica, samen met de drums, bellen en gongen van Joost Lijbaart.

En door de muziek heen hoor je flarden tekst over een andere reis. Want wat gebeurt er met je als je een paar weken alleen langs wilde eilanden zwerft? Voel je je klein, of juist groot? Bang of geborgen? Verlang je naar intimiteit, of vergeet je dat langzaam? En kun je wennen als je weer terugkomt..?

En omdat het een première is sluiten we de avond feestelijk af met de afrobeats van DJ Moussaman!

Jaco Benckhuijsen - piano/elektronica
Joost Lijbaart - slagwerk

DJ Moussaman

Jaco Benckhuijsen maakte solo zeekajaktochten op drie wilde plekken langs de Grote Oceaan. Hij overnachtte bij de Papoea’s in hun hutten van gras. Peddelde in drie eenzame weken naar de 23 inwoners van het dorpje Nikolski op de Aleoeten. En vocht tegen metershoge golven naast een omgeslagen boot bij Kaap Hoorn.

Het boek ‘Man in het Wild’, in 2019 verschenen bij Uitgeverij De Geus, beschrijft deze avonturen en zoektocht naar autonomie in de grandioze schoonheid van de wildernis. Over het boek werd Jaco Benckhuijsen geïnterviewd bij o.a. Het Oog op Morgen, RTL 5uur Live en NRC.

Over het boek Man in het Wild:
‘Boeiende verhalen, vol vaart en verwondering..’ (De Volkskrant)

‘Dit zijn gewoon echte avonturen, waar je veel van leert en die je stof tot nadenken geven. De natuurbeschrijvingen flonkeren.. Hij schrijft helder, onnadrukkelijk filosofisch.. Het is te hopen dat deze debutant meer reisverhalen gaat vertellen..’ (Nederlands Dagblad)