LOADING
Do. 19 mei 2022 – 20:30
David Dramm
presenteert LEDENCONCERT:
19/05

De stemmen in mijn kop

Een crash course componeren voor stem door David Dramm

Al ruim dertig jaar werkt componist, arrangeur, songwriter en Splendormuzikant David Dramm met bijzondere stemmen uit alle mogelijke hoeken van de muziekwereld: van Barbara Hannigan, Claron McFadden en Nora Fischer tot pop- en rockiconen als Neil Finn, John Cale en Ellen ten Damme. Ook heeft hij samengewerkt met vermaarde schrijvers als Ilja Leonard Pfeijffer en Hafid Bouazza.

Voor één unieke avond neemt David ons mee in de wereld voor het componeren voor stem. Wat maakt een bijzondere liedtekst en melodie? Hoe wordt een libretto tot een opera? Hoe maak je een op het lijf geschreven nummer voor een zanger? David neemt ons bij de hand langs video’s en opnames van verschillende van zijn eigen werken, maar ook van zijn lievelingscomponisten die een grote fantasie voor vocale muziek hadden. En David zou David niet zijn als die zich zouden beperken tot alleen de klassieke componisten: we gaan van Bach tot Bacharach, rap en country. En David zal zelf ook een paar nummers spelen.

David Dramm - presentatie en muziek

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven van structurele subsidies, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je alsnog meer dan welkom in het clubhuis.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!