LOADING
Zo. 21 mei 2023 – 16:00
Anne La Berge
presenteert:
21/05

Circles, Reeds and Memories - CD-presentatie

Een hybride riet trio van Germaine Sijstermans / Koen Nutters / Reinier van Houdt

Drie internationaal actieve muzikanten presenteren hun nieuwe cd in een uur-lange performance voor stemmen, oostduitse kofferorgels, indiaas harmonium, hammondorgel, klarinetten, oscillators en tapes. Hun afzonderlijke composities bestaan uit elementaire klankhandelingen op zoek naar een vloeibare muziek met maximale impact, juist doordat de muziek niet stolt in een stijl, vorm of genre.

Programma:
Linden (2020) - Germaine Sijstermans
A Piece with Memories (2017 - Koen Nutters
Harmonic Circles (2022) - Reinier van Houdt

Germaine Sijstermans is een componist, installatie artiest en muzikant. Haar werk combineert kortstondige, vaak locatie-gebonden installaties met een muziek die bepaald wordt door het moment en plaats van handeling. Ze verkent de ervaring van een ruimte en alles wat zich daarin afspeelt door middel van stilte, licht, geluid, ruimte en de fysieke aanwezigheid van de spelers.

Koen Nutters is als muzikant, componist, schrijver, curator en organisator actief in het veld van experimentele muziek,. Hij maakt gebruik van text partituren, gestructureerde improvisatie en meer conceptuele ingrepen en creëert hiermee een grote diversiteit aan muziek, text en performances.

Reinier van Houdt richt zich als componist en muzikant op het in beweging brengen van de schijnbaar stabiele identiteit van klanken door het creëren van verschillen door middel van herhaling, geluidsopnames, klankkleuren, akoestiek en beweging. Zijn creativiteit wordt aangedreven door het naast elkaar bestaan van alle geluidsfenomenen, zonder oorzaak, intentie of noodzaak.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!