LOADING
Zo. 28 mei 2023 – 11:30
Johan van Iersel
presenteert LEDENCONCERT:
28/05

Celloduo McKenna / Van Iersel

Bach, Dutilleux, Barrière en Glière

Het meest opwindende celloduo van Amsterdam voor een prachtig Pinksterconcert met Bach en véél meer!

In dit gevarieerde programma presenteren Nuala McKenna en Johan Van Iersel werken voor cello solo en cello duo. Johan is solocellist van het Koninklijk Concertgebouworkest en Nuala solocelliste van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. Ze zijn niet alleen een liefdesstel, maar ook partners in crime op het podium. Johan speelt de eerste suite voor cello solo Bach terwijl Nuala contrasteert met het complexe stuk Trois Strophes sur le nom de Sacher van Henri Dutilleux. Nuala speel de tweede cellosuite van Bach waarna ze elkaar weer ontmoeten in de Sonate in G No.4 van Jean-Baptiste Barrière voor twee cello's en een selectie luchtige en weemoedige duetten van Reinhold Glière.

Nuala McKenna cello
Johan van Iersel cello

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!