LOADING
Vr. 15 februari 2019 – 20:30
15/02

Mattijs van de Woerd | A Night At The Operas

Twee gloednieuwe opera's op één avond

Bariton Mattijs van de Woerd figureert in een opmerkelijke double bill: op het witte doek in de korte filmopera 'A Day in June' (2018), en op het podium in de sneak prehear van 'We'll never let you down' (2020), een voorstudie van een kameropera rond celliste Jacqueline du Pré. Met Doris Hochscheid (cello) en Frans van Ruth (piano).

Vanavond presenteert bariton Mattijs van de Woerd twee gloednieuwe, grensvervagende muziektheaterwerken en hun makers.

Eind 2018 kwam 'A Day in June' uit, een Gesamtkunstwerk nieuwe stijl waarin film, poëzie, muziek en schilderkunst bij elkaar komen. 'A Day in June' is een kind met vele ouders: grootvader is de Portugese dichter Fernando Pessoa, wiens poëzie schrijver Gerard Harleman inspireerde tot een libretto in de vorm van vijf gedichten. Beeldend kunstenaar Ludo Winkelman schilderde er vijf portretten bij, componiste Marion von Tilzer componeerde er vijf liederen op. Filmmaker Peter Sieben bracht al deze elementen samen in een prozaïsch-poëtisch monodrama over een reiziger die twee parallelle reizen maakt. Mattijs van de Woerd zingt de liederen en speelt de reiziger.

Eind februari beginnen Mattijs, celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth aan de regie-repetities voor 'We'll never let you down', een voorstudie voor een kameropera rond het leven en de dood van celliste Jacqueline du Pré. De muziek is van René Samson, scenario en regie zijn van Mirjam Koen en Gerrit Timmers (OT Rotterdam). Vanavond bent u getuige van het begin van het begin: er is nog geen opera. Er is al wel de muziek van een aangrijpende (en soms tragikomische) scène waarin een goede vriend terugblikt op Jackie du Pré's laatste dagen. Op 23 maart zal deze 'torso-scène' zijn aangekleed: dan wordt 'ie scènisch uitgevoerd, wederom in Splendor. Najaar 2020 zal het voltooide werk te horen en te zien zijn.Eind februari beginnen Mattijs, celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth aan de regie-repetities voor 'We'll never let you down', een voorstudie voor een kameropera rond het leven en de dood van celliste Jacqueline du Pré. De muziek is van René Samson, scenario en regie zijn van Mirjam Koen en Gerrit Timmers (OT Rotterdam). Vanavond bent u getuige van het begin van het begin: er is nog geen opera. Er is al wel de muziek van een aangrijpende (en soms tragikomische) scène waarin een goede vriend terugblikt op Jackie du Pré's laatste dagen. Op 23 maart zal deze 'torso-scène' zijn aangekleed: dan wordt 'ie scènisch uitgevoerd, wederom in Splendor. Najaar 2020 zal het voltooide werk te horen en te zien zijn.Eind februari beginnen Mattijs, celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth aan de regie-repetities voor 'We'll never let you down', een voorstudie voor een kameropera rond het leven en de dood van celliste Jacqueline du Pré. De muziek is van René Samson, scenario en regie zijn van Mirjam Koen en Gerrit Timmers (OT Rotterdam). Vanavond bent u getuige van het begin van het begin: er is nog geen opera. Er is al wel de muziek van een aangrijpende (en soms tragikomische) scène waarin een goede vriend terugblikt op Jackie du Pré's laatste dagen. Op 23 maart zal deze 'torso-scène' zijn aangekleed: dan wordt 'ie scènisch uitgevoerd, wederom in Splendor. Najaar 2020 zal het voltooide werk te horen en te zien zijn.Eind februari beginnen Mattijs, celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth aan de regie-repetities voor 'We'll never let you down', een voorstudie voor een kameropera rond het leven en de dood van celliste Jacqueline du Pré. De muziek is van René Samson, scenario en regie zijn van Mirjam Koen en Gerrit Timmers (OT Rotterdam). Vanavond bent u getuige van het begin van het begin: er is nog geen opera. Er is al wel de muziek van een aangrijpende (en soms tragikomische) scène waarin een goede vriend terugblikt op Jackie du Pré's laatste dagen. Op 23 maart zal deze 'torso-scène' zijn aangekleed: dan wordt 'ie scènisch uitgevoerd, wederom in Splendor. Najaar 2020 zal het voltooide werk te horen en te zien zijn.

Met Doris Hochscheid (cello) en Frans van Ruth (piano).

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!